Отборът КафЕко спечели в първия семестър на програмата Panda Labs на WWF

Започваме една екологична поредица от рубрики. Kaufland България подкрепя развитието на програмата за младежки иновации на WWF България Panda Labs, в ролята си на един от основните съмишленици на инициативата у нас.

Един от модулите е мастъркласът „Бъдещето на отпадъците,” който събра в три отбора от ученици и студенти на възраст между 15 и 25 години, с афинитет към иновациите, технологиите, природните науки и опазването на околната среда. Те се състезаваха за голямата награда от 10 000 лв., с помощта на която ще създадат стартъп и реален прототип на своята идея за намаляване и оползотворяване на отпадъци в рамките на настоящата година.

Жури, в което и Kaufland България участва, определи отбора победител с най-перспективен бизнес план, с който да превърне идеята си в успешен продукт или услуга.

Това е отборът на КафЕко, които предлагат план за създаване на еко капсули за отопление от кафе и друг остатъчен материал. Отборът е от четири момичета, разнообразни личности с разнообразни интереси – от народни танци, балет и рисуване, до математика и предприемачество. Днес ви срещаме с една от тях – Бояна Карапасева.

Чуйте: