„Отново заедно“ на море или планина

Поредният сегмент от програмата на днешния празничен за Дарик радио ден, в който се връщаме във времето, е насочен съм обявените в началото на миналото лято безплатни почивки за учениците.

Програмата „Отново заедно“ предвиждаше в нея да се включат 30 хиляди ученици от I до XI клас, общата й стойност беше 15 млн лв., за всеки участник се предвиждаше пакет от 500 лв., а критериите за подбор на децата бяха определяни от педагогическите съвети според спецификата на конкретното училище.

За съжаление тя беше прекратена преждевременно още в средата на август, заради влошената епидемична обстановка, така много училища не можаха да осъществят планираните си почивки. Месец по-късно обаче дойде новината, че се удължава до септември тази година.

Над 24 хиляди ученици и учители все пак успяха да се включат в нея, сред тях са и гости в студиото на Дарик радио Росица Манзурова, учителка по английски език в 29-то СУ "Кузмaн Шапкарев“ в София, Христина Радулова, преподавателка по БЕЛ в същото училише и Мира Балабанова, учителка по математика в 170 СУ „В. Левски“ в Нови Искър.

Чуйте какво споделиха те в разговор с Мариана Корчакова: