Полит(не)коректно късо кино във Влайкова

На 13 и 14 май ще бъде представено Полит(не)коректно късо кино във Влайкова. На гости, за да ни разкажат повече за събитието са Юлиан Спасов, създателят на Кинематограф и режисьорът Деян Барарев, който е направил филмът „Ботев е идиот“. 

Докъде стига коректността в късото кино и откъде започва некоректността? Тази тема ще ни занимава през месец Май! Киното си е кино, политиката си е политика, хумора си е хумор. За всяко едно от тези неща си трябва майсторство, затова и ще търсим тези елементи не само в специално подбрана селекция, но и със специални гости, които да коментират филмите.

Специалната ни некоректна селекция ще бъде излъчена два поредни дни. В първия ден (13.5) гости ще са изгряващите млади звезди на българското кино: Йордан Михайловски, Деян Барарев и Тони Генов, а във вторият ден (14.5) - редколегията на единствения сатиричен вестник у нас - Прас Прес.

Подбрали сме 7 филми, които ви обещаваме да ви доставят едно не само първокласно кино изживяване, но и разтърсваща провокация!

Един ученик си позволява да озаглави есето си „Ботев е идиот“. От това заглавие произтича ситуация, която може да промени нагласата на всеки негов съученик, след като директорката го изправя пред класа и се опитва да наложи своите възгледи.

Ще може да се насладите на анимацията "Жълто". Намирате ли случващото се из ширините ни за гротескно в определени аспекти? И в двата случая всеки българин трябва да изгледа тази анимация поне веднъж. Създадена преди 15 години от Иван Русев, "Жълто" събира в едно комедията и трагедията на българската действителност, такава, каквато я кроим ежедневно всички ние.

Ще имате възможност да гледате “2088” в кино Влайкова на 13 май от 20:00ч и на 14 май от 19:00ч, като част от по-голямата програма “Полит(не)коректно кино” на Кинематограф.

Това е дистопия, разказана по един необичаен начин, въвеждайки ни в чат между двама приятели, в който споделената информация бързо се превръща в реална опасност за героите. Не само изключително напрегнат, “2088” носи мрачно послание, което е много актуално днес, 67 години по-рано.

Чуйте подробностите: