Политологът Васил Гарнизов в "Седмицата"

Важен е анализът на политическата ситуация особено след като изминаха два силно фрагментирани парламента, сякаш се позагуби оста ляво - дясно. Това мнение изрази Васил Гарнизов пред слушателите на Дарик.

Не е работа на служебното правителство да предлага актуализация на бюджета, много лесно се дават пари на пенсионерите, а трудно се взимат, допълни той.

Около президенската институция има група хора усещаши хлабавост след управлението на Борисов и едните дърпат към растежа, а други към преразпределението към скръбни и нещастни, посочи той.

Няма конситуционна пречка кандидатът за президент и да бъде кандидат за народен представител, това каза Гарнизов като цитира Екатерина Михайлова, но допълни, че на този въпрос няма все още отговор. 

Това може да се окаже в един момент важно правно - техническо обстоятелство. Лидер на партия може да води листа, но и да бъде каниддат за президент, допълни той.

Гарнизов разви и хипотезата, как трябва да се постъпи, като даде пример с Демократична България на предстоящите и президентски, и парламентарни избори.

Трябва ли да се издига и кандидатурата за президент и ако не се издигне това няма ли да нанасе политически вреди на тази партия. И има ли достатъчно време, за да се наложи една такава кандидатура?

Гарнизов коментира и появата на нов играч - двамата бивши министри от служебното правителство, които правят нов политически проект и заявяват силно участие в политиката.

Чуйте всички теми в разговора: