„Последен танц“ в изпълнение на Маргарита Хранова-победител на "София 2019"

Песента „Последен танц“ в изпълнение на Маргарита Хранова стана абсолютен фаворит на 9-то издание на Фестивала за поп и рок музика.

 Тази година фестиварът беше посветен на 140-годишнината от обявяването на София за столица. Международния фестивал за поп и рок музика „София 2019” е част от Календара на културните събития на Столична община и Културната програма на Министерството на културата за 2019 г. Професионалното и журналистическото жури бяха единодушни за песетна „Последен танц“ по музика на Иван Кръстев, текст Вера Стойкова,  аранжимент Красимир Илиев, която спечели първенството в оценките. Гласуването за песен на публиката продължава, тя се избира с помощта на Българския дарителски форум от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента-фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен, а средствата са в полза на Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“ и Информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми под надслов
„Да сверим биологичния си часовник“.

Втора награда бе присъдена на авторската песен на Пенко Богданов „Аз съм там“, изпълнена в дует с Петя Буюклиева.

Представителите на Северна Македония група „Penzoff“, които изпълниха песента на Валентин Пензов „Имаме проблем“, също почучиха две статуетки. Посмъртно награда за цялостен принос бе отсъдена на композиторът Валентин Пензов.