Премиера на „Отвъд“ и късо кино в Cine Grand

Удобните седалки на кино Cine Grand ни приветстват на 15 декември от 19:30 с една впечатляваща премиера на филма „Отвъд“. Част от програмата за късо кино на „Кинематограф“. Филмът е актуален и в нетолкова типичния за нашето кино –стил film noir.

Естетичният трилър „Отвъд“ на Петър Бояджиев и Николай Драганов разказва за мистериозен шофьор (Димо Алексиев), който изпълнява особени поръчки в един пост-пандемичен свят.

Филмът вече спечели 2 награди и още 6 отличия от международни фестивали, разказва кратка история на няколко персонажа, които се сблъскват по пътя им за мистериозната дестинация „Отвъд“ в дистопична визия на света след световна пандемия.

Оператор е Борил Петров, а в основните роли влизат Димо Алексиев, новоизгряващите Кремена Деянова и Димитър Илиев, още Дария Симеонова и Сара Драгулева, със специалното участие на Нено Койнарски.

Това е вторият кино проект на творческия тандем Петър Бояджиев и Николай Драганов, след дебюта им на големия екран „SEEN“ (2019), при който зрителят бе провокиран да гледа филм, в който всички си пишат на телефоните и устройствата.

В „Отвъд“ отново се създава своеобразно огледало на обществото, което ще бъде вкарано в една по-зловеща картинка на нашия актуален живот.

След прожекцията оставаме за кратка дискусия с режисьорите. Програмата включва още 3 филма от България, един сръбски филм и три филма от САЩ и Великобритания: Химера на Павел Г. Веснаков, Чакалнята на Лора Маркова и Записки на чудовището, анимация на Димитър Димитров – Анимитър.