Проф. Борис Богов в "Седмицата"

Директорът на Александровска болница пред слушателите на Дарик.

25 легла имаме разкрити в болницата за лекуване на болни от ковид, ще направим ново отделение и ще разкрием още места за лекувани на такива болни посочи пред слушателите проф. Богов.

Не сме свили нито едно от отделенията до момента, но може да се наложи да преорганизираме някои от другите отделения, за да можем да приемем още болни от ковид.

Спираме плановите операции, заради това че има увеличаване на случаите посочи той. Но опитът от март сега ни помага, вече имаме опит.

Много от хората се разединиха в мнението си, има хора, които не вярват и не спазват мерките и това също допринася за увеличаване на случаите, подчерта проф. Богов.

Много болници не откриват легла за болни от вируса или откриват по едно, две и се оправдават с липса на медици посочи той. 

Ще открием и инфекциозно отделение, такова отделение до момента не е било откривано в болницата. Необходими са малко средства за дооборудване и на сградата.

Проф. Богов каза още, че в Александровска болница няма недостиг на медици, но е възможно да се окажат недостатъчни медицинските сестри.

Чуйте всички теми в разговора: