Професия типстър - плюсове и минуси

| Любопитно

Спортните залози са изключително популярни напоследък. Все повече и повече хора се включват в това извънредно динамично и вълнуващо преживяване. Все повече и повече платформи отварят своите виртуални врати за залагащи от цял свят, включително и у нас на родна почва, където се радваме на не малко български букмейкъри. Но с увеличаването на услугите за спортни залози, както и с броя на залагащи, задачата да направим правилната прогноза в условията на толкова дръзка конкуренция, сякаш става доста по-трудна. За щастие, сред новостите в индустрията са и множеството специални услуги, подпомагащи ни да направим успешен нашия залог. На свое разположение за успешен Efbet спортен залог, например,клиентите на Efbet могат да сверяват анализите и предвижданията си с рубриката „Право в целта“. Ежедневно в нея спортни журналисти дават своята крайна прогноза за различни спортни събития. 

Но не само спортните журналисти биха могли да бъдат авторитети за залагащите. На сцената на онлайн залозите има и едни специални хора, които се казват типстъри и които могат не по-малко да ни помогнат за успешното прогнозиране на различни спортни събития. Типстърите може и да не са завършили спортна журналистика и да не са отразявали на живо спортни събития, но пък могат да се похвалят с не по-малко знания от самите спортни журналисти. Но какво точно тогава са типстърите. 

Професия типстър – знаем ли какво е това?

Типстърът прави точно това: прогнози за спортни събития. Но ако „длъжностната му характеристика“ е ясна и строго начертана, то неговата квалификация не се свежда до определен професионален опит или образование. За да стане някой типстър, не е нужно той да е бил спортен журналист, спортист или спортен анализатор. Нужно е само владеенето на знания в дадената спортна дисциплина и богата практика в спортните залози. Типстърът е еднакво добър в дадения спорт и в поставянето на залози. Той може да е активен залагащ, но може и само да се занимава с това да предлага своите услуги – професионални спортни прогнози безплатно или срещу определена сума. 

Лесно ли се става типстър? 

Истината е, че не е лесно да се стане типстър. Другата истина е, че типстъри има много днес в мрежата. Това изобилие от сайтове и единични агенти за „типс“ в спортните събития може да е недостатък за съвременния залагащ. Голяма част от наличните типстъри са неопитни, а прогнозите им – не до там качествени. Да се отсее наистина добър и професионален типстър е доста трудна задача за един начинаещ в спортните залози. Но от друга страна, дори да попаднете на доста качествен и квалифициран типстър, за който това е кариера, а не просто хоби, винаги трябва да се има едно на ум. Прогнозите от типстърите не следва да се вземат за чиста монета. Много по-удачно е да се вземат само данните и фактите от техните анализи и на тяхна база залагащите сами да построят своя собствена прогноза. Типстърит в крайна сметка, не са нито гадатели, нито врачки. Те не могат да ви гарантират 100% успешни залози, а евентуално и най-много 100% коректни анализи на предстоящата среща, историята между двата съперника и статистическите изводи за възможността за победа за всеки от тях.