Рашков: Срещаме противодействие от прокуратурата в борбата с купуването на гласове

Правното основание за използване на СРС спрямо протестиращи миналото лято е в резултат на постановление за образувано досъдебно производство на специализираната прокуратура, с което вътрешният министър Бойко Рашков разполага. Това каза самият той в интервюто си пред Дарик.  

По думите му държавна агенция „Технически операции“ е прегряла. В него действията на българските граждани са квалифицирани като бунт или въстание.

Припомням Ви, че Бюрото за контрол на СРС отговори на адвокат Николай Хаджигенов, че не е бил подслушван незаконно.

Натъкнахме се на случай, при който дори лекар се е ангажирал да издава документи за гласуване като за болни хора с хартиена бюлетина. Това разказа вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с изборите на 11 юли.

Той се съгласи, че честното провеждане на предстоящия вот, ще е най-големият тест за служебния вътрешен министър. Аз поемам отговорност, но дали политиците ще я поемат, попита той.

Рашков определи като поредния гаф на Бойко Борисов срещата му с турския президент Реджеп Ердоган. По думите му не е ясно какво точно е правил там бившият премиер и попита дали Борисов е търсил съдействие във връзка с изборите. 

По тези и други теми, чуйте цялото интервю на Теодора Симова с Бойко Рашков: