Русия с нови санкции към Турция

Русия наложи още санкции на Турция, след свалянето на руския боен самолет на турско-сирийската граница. Руското правителство въвежда земеделско ембарго. Отменят се чартърните полети, на работодателите се забранява да наемат турски граждани, а турските строителни компании ще подписват нови договори само със специално разрешително.

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев предупреди, че ограничителните мерки може да бъдат разширени. От своя страна Турция създаде специална комисия, която е подготвила план за действие в отговор на наложените от Русия икономически санкции.

Маргарита Колева с подробностите:  

Както се очакваше среща между президентите на Русия и Турция – Владимир Путин и Реджеп Ердоган няма да има. Двамата участват в международната конференция в Париж, посветена на климата. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви,че в графика на Путин такава среща не фигурира.

В същото време руският президент проведе разговори с американския си колега Барак Обама, като двамата са обменили мнения по кризите в Сирия и Украйна. Обама е изразил съжаление за свалянето на руския самолет от турските Военно-въздушни сили.