СЕК иска промяна на модела на управление на Бургас

„Средна европейска класа“ иска промяна на модела на управление на Бургас. Това заявиха от пресцентъра на партията при регистрацията за предстоящите местни избори в Общинската избирателна комисия.

Заместник-председателят на партията Константин Бачийски, съпартиците му Иван Иванов и Стоян Царев, и учителят Христо Симеонов от гражданската квота внесоха необходимата документация.

 

От нея стана ясно, че за пръв път в историята си  СЕК ще участва в местните избори не само с кандидат за кмет, но и с пълна листа от петдесет и един кандидати за общински съветници.

 

Бачийски определи кандидатите за съветници като личности с активна гражданска позиция, които работят за защита на обществения интерес и са успешно реализирани в професионално отношение.

 

Той обяви, че категорично е отхвърлил възможността за коалиция с партии и организации, които предлагат подкрепа срещу участие в задкулисни схеми за преразпределение на общинска собственост и публични средства.

 

„Разчитаме на подкрепата на онези хора, които вярват на себе си и не само са намерили смисъл да останат в Бургас, но искат да участват в промяната на града и общината. Вярвам, че бургазлии заслужават нов модел политици с морал“, заяви заместник-председателят и водач на листата.