Тихомир Каменов, Кристалина Георгиева и Бойко Борисов в обща сесия за Западните Балкани

50-тото издание на Световния Икономически Форум започва днес
 
Днес стартира 50-тото юбилейно издание на Световния икономически форум в Давос. Основният фокус тази година е върху  e кологичното социално управление  (ESG – ecological, social, governance). В този контекст, със своето стерилно производство, собствен водоизточник, енергоспестяващо оборудване, технологични режими, насочени към редуциране на потреблението на енергия и планирана газификация на заводите, Чайкафарма се нарежда между малкото фармацевтични производства с отрицателен отпечатък върху околната среда ( negative environmental footprint ) .
 
Още тази сутрин ще се проведе сесията „Дипломатически диалог на Западните Балкани“. На нея ще присъстват президентите на Сърбия и Косово – Александър Вучич и Хашим Тачи, Министър-председателят на Словения – Марян Шарец, министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, Томас Гремингер – генерален секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Сумантра Чакрабарти, Кристалина Георгиева, Бойко Борисов и Тихомир Каменов – основател и председател на фирмената група на Търговска Лига, който получи специална покана за събитието.
 
Сесията е продължение на стратегическия диалог за Западните Балкани от Давос (януари, 2018) и София (май, 201 8 )- една от основните инициативи на дневния ред на Форума за Европа. Участниците ще обсъдят как да подобрят регионалното сътрудничество, за да отключат възможностите за трансформиране на икономическата среда в полза на региона.
 
Всички дългогодишни членове получиха специална покана от проф. Клаус Шваб да присъстват на тържествената церемония за откриване на форума и отбелязване на юбилея.