Томислав Дончев в "Седмицата"

Вицепремиърт Томслав Дночев гостува на слушателите на Дарик радио.

Дончев заяви, че всички българи, които са над 65 години и са карантинирани, при поискване ще получават храна по домовете.

Ако се предприемат по-сериозни мерки срещу разпространението на коронавируса, фокусът трябва да е върху рисковите групи, коментира пред „Дарик“ вицепремиерът и член на Изпълнителна комисия на ПП ГЕРБ Томислав Дончев.

Вечерен час за ресторантите и баровете в София от 1 ноември

Той каза още, че на общинско ниво там, където е имало нужда, капацитетът на патронажа е бил усилен. По думите му няма как всичко в България да бъде затворено, по примера на Франция. Дончев даде за пример Германия и думите на канцлера Ангела Меркел, която обяви, че страната няма ресурс да се справи, ако бъде бъде блокирана отново, както през март. 

Експерт по медицинско право: Доброволците нямат място в COVID отделенията

В отговор на въпрос кой е писал плана за възстановяване и устойчивост на България, Дончев заяви, че са го изготвили експерти в Министерския съвет и Министерството на финансите.

Планът е структуриран в четири стълба, но това не е финална версия на документа, уточни Томислав Дончев. 

Един подобен документ не трябва да се превръща в миш-маш от исканията на всички. Трябва да има ясна рамка, посочи вицепремиерът. 

Той коментира и предприетите мерки в помощ на бизнеса. Схемата „3-10“ ни позволи да се стигне до много малки компании, обяви Томислав Дончев. 

Чуйте всички теми в разговора: