Томислав Русев и Ирина Русева

Той е идеологът, основателят, гуруто на Спортно шоу „Гонг” и всичките негови разклонения и вариации. Томислав е роден аристократ по душа и дела. 

В Дарик е от самото начало и въпреки многото примамливи оферти остава верен на човека, повярвал в таланта му - Радосвет Радев. Образование - висше, завършва Националната спортна академия - специалност Футбол, а после специализира и Спортна журналистика. Има лиценз за треньор. 

Роден и отгледан в София, той е част от гордостта на 19-та столична гимназия, редом с Орлин Горанов. Спортът за Томислав е начин на живот, а на Герена все още помнят изявите му със синия екип. За съжаление футболната кариера на Русев приключва рано по негово решение. В детството си той се пробва и в ските, по настояване на баща си -Божидар, но разбира, че зимните спортове не са неговата страст, макар че е луд по хокея, но само като зрител. 

Амбициозен, взискателен към екипа си - неговата цел е винаги номер 1! 
Да работиш с Томислав Русев е гаранция за успех, но цената е къртовски труд и хиляди лишения. Обожава трите си деца - Елена, Мартин и Божидар, любящ и грижовен баща. Томислав Русев е човек, казващ истината, дори, когато тя не е с най-красивото си лице. Никога не е излъгал своите слушатели, независимо в каква област коментира с типично новаторския си стил.

 

Аз съм Ирина и се гордея, че съм част от екипа на спортно шоу „Гонг” - това, което отразяваше за вас януарските събития в онази паметна за България 1997-а, трагедиите в Елхово и Бобов дол, терористичните атаки срещу САЩ през 2001-а. Това са само част от репортажите ни извън обичайната ни стратегия - всичко за футбола и спорта. Да, ние сме там, където са събитията и сме ви го доказвали вече второ десетилетие. 

Родена съм на 14 януари 1973 г. в София, на няколко крачки от „Дондуков”82. Дипломирах се като магистър по Журналистика и масова комуникация в Софийския университет. Ценя особено това, което ми даде като образование Първа Английска гимназия. 

Мразя завистта и злобата. Щастлива съм, че в спорта контактувам с успели, упорити, интелигентни и красиви хора, които смятам за достойните лица на България, за разлика от някои смешни политици. 
Прекрачих прага на Дарик през лятото на 1994 г. с мисълта за една служебна бележка, с която трябваше да удостоверя едномесечeн стаж като студент. Еуфорията от американското лято тогава и магията на спортно шоу „Гонг” ме задържаха вече 13-та година. Харесвам хората, с които работя и единството на нашия екип. 

Вярна съм на учителя ми в живота - Томислав - на него дължа амбицията и силния си характер. Животът е битка, но дори след загубата пътят продължава...

Списък с аудио