Успешен старт на предаването „Нови хоризонти с Лили” по Дарик

На 10 януари в ефира на Радио Дарик, стартира пилотното издание на новото авторско предаване на журналистката и певица Лили Друмева-О‘Райли за предприемачество, бизнес и музика. С основна цел да представя успешни българи, да вдъхва надежда, да открива нови хоризонти и да мотивира хората в трудни времена като днешните.

В първия брой на „Нови хоризонти с Лили“, на фона на подбрани кънтри-хитове, гост на водещата, на живо в студиото беше Румен Илиев, партньор във фонда за рисков капитал  LAUNCHub Ventures.

Г-н Илиев е и стратегически съветник на фондация „Български център по предприемачество“, спонсор на радио-предаването. От позицията на финансов експерт, той разказа за трудностите по време на пандемията на стартиращите компании, в които той инвестира. Посочи и какви важни мерки бяха взети за справяне с кризата, като например намаляване на разходите, ограничаване на персонала, въвеждане на онлайн услуги. На въпроса, има ли компании, които печелят от ситуацията, Румен Илиев даде за пример бумът на фирмите, които доставят храна. Той сподели и една добра новина – създаването на нов, трети фонд с участие на частни инвеститори и подкрепа от европейския инвестиционен фонд. Даде пример за много успешна българска компания, Gtmhub, която е успяла да привлече финансиране от 30 милиона евро.

Интересен гост в „Нови хоризонти с Лили“ по скайп беше и Лари Бийл, известен финансист от Сан Франциско. Той е посещавал многократно България, инициатор е на серия атрактивни и полезни проекти за страната ни, а в момента много сериозно изучава български език. Лари Бийл коментира актуалните събития в САЩ, щурмуването на Капитолията и признаването на президентските избори. След това продължи с глобалната тема за коронавирус пандемията и спомена, че самия той ще се ваксинира в средата на месец февруари. Американският събеседник отбеляза и някои предимства от кризата за иновативните компании в Силициевата долина, като например развитието на нови онлайн услуги, както и хора, които се преоткриват като успешни предприемачи.

Предаването „Нови хоризонти с Лили“ се излъчва всяка неделя от 19:00 часа на честотите на Дарик Радио. Следващият брой е на 17 януари.