В Седмицата на брака: Кой атакува стабилността на традиционното семейство?

Иновативни техники за преподаване на класическите детски приказки, свобода и сила в ръцете на детето и социалните служители, пред правата на родителите, поетапно навлизане на джендър идеологиите в училище. Това са само част от предизвикателствата, пред които е изправено традиционното семейство днес, каза в ефира на Дарик, председателят на Националната Асоциация "Поход за семейството" - Нели Тончева. 

Тя представи резултати от поредицата кампании и инициативи, които се провеждат в България по повод Международната Седмица на брака от 7 до 14 февруари. Събитието се отбелязва у нас от 2011 г., по инициатива на Гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности”

"Личности, експерти в различни области - семейни консултанти, психолози, популярни лица, институции, неправителствени организации, представители на бизнеса..., създават поредица от събития, които да насочат вниманието на двойките към градивните взаимоотношения, как да се справят с конфликтите в семейството и как да поддържат успешен брак", обясни Тончева.

Резултатите

За 7 години се наблюдава 35% ръст на браковете и 14% спад на разводите в България. 2017 година е регистриран пик на нови семейства, за сметка на спад в броя на разводите. За ЕС през същия период страната ни се е качила със седем пункта в скалата по брой сключени бракове. 

Провокацията

пред семейството обаче нараства, заедно с положителната статистика. Без явни демонстрации и много шум проекти за насаждане на джендър идеологията навлизат в образователната система. Успоредно с това е на път да бъде одобрена и приета Национална стратегия за детето, която поставя възпитанието, морала, ценностите и

родителския авторитет под сериозна заплаха. 

Проектът за стратегията беше разкритикуван от Църквата, но и от обществеността. Националната Асоциация "Поход за семейството" излезе и с официално становище до НС и с конкретни предложния. Исканията й срещу Стратегията бяха подкрепени от хиляди българи и над тридесет и пет неправителствени организации. 

Какви са явните рискове и "подводните камъни" в Стратегията и кои са реалните опасности пред, които е изправено традиционното семейство в България , чуйте в звуковия файл от председателя на Национална Асоциация "Поход за семейството" - Нели Тончева: