Васил Анастасов в "40 до 40"

Васил Анастасов е на 19 години, най-младият член на "40 до 40", сезон 9. Той е разработчик на видео игри и предприемач, основател на проекта DevHubOne.

Той е главен разработчик във VR A&B и Expo VR. В свободното си време обича да гледа аниме, чете манга, играе видео игри, тренира parkour и да слуша музика. Част от игрите, които играе, са CS: GO, WoW, Albion Online и друди. Любимото му аниме е „Tokyo Ghoul“.

Като Unity 3D сертифициран разработчик Васил се занимава с преподаване на Unity 3D & VR, видеообработка и маркетинг.

Васил преподава разработване на видео игри и приложения от 4 години и е разработчик на Unity 3D от 5 години. През този период е направил над 8 приложения и игри, като по-големите от тях са “Time Warrior Z VR”, “WWII: RISING” и “VR A&B House Configurator”.

Започнал е да води безплатни курсове през 2017 година като извънкласна дейност в 51 СУ “Елисавета Багряна”. През 2021 година вече е официална извънкласна дейност в училището. Всяка година се събира извънкласна паралелка от желаещите ученици от 8 клас и те се научават как да използват софтуера и как да разработват за Виртуална Реалност на принципа на учене чрез правене.

На края на всяка учебна година се организира презентация, на която учениците представят проектите си пред: учители, родители, съучници, представители на бизнеса и други заинтересовани лица.