ВМРО и НФСБ заедно на местните избори в Русе

ВМРО и НФСБ ще се явят заедно на местните избори в Русе. Коалицията беше регистрирана в ОИК Русе от депутата Искрен Веселинов и кандидатът за кмет Галин Григоров. Коалицията ще се казва ВМРО БНД- НФСБ. „По този начин ние обединяваме патриотичния вот в града и това е в унисон с целите, които си поставяме за спечелване на кметското място и максимален брой съветници в общинския съвет, заяви Искрен Веселинов. До края на седмицата ще бъде представена и листата с кандидати за съветници, 50 % от хората в нея ще бъдат от гражданската квота. Коалицията е договорена засега само в Русе, а в другите населени места все още текат преговори и са възможни други варианти.

По отношение на състава на листата Веселинов коментира, че са малко качествените юристи в настоящия общински съвет, липсва архитект, инженерите също са малко. ВМРО и НФСБ ще се опитат да го наваксат в своята листа

Във всички села коалицията ще издигне кандидати за кметове, с изключение на две населени места, където ще подкрепи сегашните.