ВМРО настояват за ясни срокове и финансиране за строежа на нови детски градини в Пловдив

За ясни срокове и финансиране за строежа на нови детски градини в Пловдив настояват от местната структура на ВМРО.  

Според воеводите, недостигът на места в забавачките в града на тепетата не е от сега и в последните години управата на Пловдив не прави нищо съществено в тази насока. 

От ВМРО питат какво се случва със строежа на новата забавачка на бул. „Александър Стамболийски“ в  район „Южен“, за която има готов проект още от края на 2017 г., има обявена обществена поръчка, но няма никаква информация какво се случва с избора на изпълнител.

От ВМРО са категорични, че на първата възможна сесия на ОбС ще внесат питане до Здравко Димитров какъв брой и къде ще бъдат построени детски градини по време на неговия управленски мандат, предвид предизборната му програма в която бяха заложени 12 нови забавачки.

Точно заради недостига на места в градините, общинските съветници от партията на Красимир Каракачанов ще подкрепят предложението на Здравко Димитров броят на децата в група от новата учебна година да стане 30. 

Ако те не получат обаче конкретни отговори, това ще е и последното предложение, което групата на ВМРО ще подкрепи в ОбС в тази насока.  

Засега не е ясно кога ще е следващата сесия на местния парламент. Последната беше отложена, заради малкия брой точки в дневния ред.