Запис на заповед може да доведе до фалити, запор на сметки и възбрана върху имоти

новините в 15:36 ч.

с Петър Тодоров

Записът на заповед е 3 в 1 - правна сделка, ценна книга и несъдебно изпълнително основание. Задължението по него е безусловно и неотменимо и в много случаи хората разбират със закъснение, че подписът им върху този документ ги задължава да върнат определена сума пари без протест. Когато осъзнаят колко сериозни са последствията, често остават шокирани, защото не са предварително информирани, че това е едностранна сделка и задължението е неотменимо, коментира в съдебната рубрика "Темида" по Дарик радио съдия Миглена Площакова от Търговското отделение на Окръжен съд-Пловдив.

Кирил Кирилов допълва в аудиото:

Не съм оптимист за бъдещето на Тютюневите складове и за това, че един ден община Пловдив ще стане собственик на някой от тях, коментира в ефира на Дарик радио журналистът и общественик Пенка Калинкова. Според нея онова, което може да се случи в полза за гражданите и гостите на града са евентуални инфраструктурни подобрения - улици, тротоари и допълнителни украси, но по думите й тези ремонти и реконструкции няма да станат през настоящата година. Тя допълни също, че не е ясно какво ще се случи и с единствения към момента склад, в който кипят живот и дейност – този на ул. „Екзарх Йосиф“ 16, след като изтече договорът за наемането му.

информация на Кирил Кирилов

Клошар с психични отклонения потроши няколко коли на ул. „Славееви гори“ в Пловдив, съобщиха от полицията. Сигналът е получен днес към 08:10 часа на тел. 112. Счупени са огледалата на около 10 автомобила. Служители на Първо районно управление са направили оглед на място. Установен е извършителят - 46-годишен мъж с психични отклонения и водещ скитнически начин на живот. Отведен е в Центъра за психично здраве, допълниха от пресцентъра на полицията.

информацията е на Кирил Кирилов

чуйте още в аудиото