Решаването на проблемите на малцинствата ще помогне на цялото ни общество

В рубриката „Живата вода“ Ники Кънчев подхваща интересен разговор по много сериозна и обществено-значима тема като "Интеграцията на малцинствата в България". Събеседник в студиото на Дарик радио е доктор Елена Кабакчиева, председател на фондация „Здраве и социално развитие – Хесед“. От 20 години насам доктор Кабакчиева и фондация "Хесед" работят успешно с ромите в България, реализират различни проекти, откриват центрове, търсят устойчивата  промяна в тази посока. 

 

Ромите са вече 20 процента от младите хора, които излизат на пазара на труда в нашата страна и този факт трябва да е многозначителен за усилията, които цялото ни общество трябва да насочи към предварителното решаване на ромските проблеми.

Какъв е подходът на доктор Кабакчиева, защо французите са толкова солидарни като граждани и се включват много активно в работата на фондацията, как доброволци от "Софийска вода/Веолия" отиват при ромските общности за да им обясняват ценностите на водата и как да я пестим и използваме пълноценно - всичко това чуйте тук