40 до 40

За проекта

Номинирайте новите 40 до 40 в последния, сезон 6, от 21.01.2019 до 10.03.2019 г! 

Преди шест години поехме предизвикателството да открием онези 40 млади българи, които променят статуквото, пълни са с идеи; онези, които са мислещи и креативни, носят предприемачески дух, работят за благото на България. 

Какво направихме, за да ги открием?

Създадохме проекта “40 до 40” - в търсене на 40 млади българи до 40 години, които работят в България; създават малки или големи, но важни неща; имат блясък в очите; любопитни са; готови за предизвикателства.

Защо реализираме проекта вече пета година?

За нас “40 до 40” е проект с позитивен дух и има за цел да представи успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес. За нас това са “следващите 40” - иновативните и креативни професионалисти, чиито истории трябва да бъдат разказани. 

Какво ни прави щастливи?

Вече шест година виждаме, че благодарение на проекта, показваме на широката общественост млади и успели в различни области българи, както и техните професионални истории. Щастливи сме, че успяхме да създадем общност между тях и да предадем знанията, идеите и примера им на подрастващите.

Откъде заимствахме идеята? 

Много са страните по света, реализирали проекта "40 до 40" - от Шри Ланка до САЩ, от Австралия до Индия, проектът е популярен и се радва на голям интерес.

Как се избират 40-те души в България? 

Българите на възраст до 40 години се избират от авторитетно жури. Журито се състои от професионалисти в различни сфери на бизнеса и обществения живот. Журито ще отличи финалистите по предварително изработени критерии. Финално избраните 40 млади хора няма да са класирани от 1 до 40.

Кой може да номинира личности за участие в проекта? 

Всеки има възможност да номинира личност, чиято история и успех смята, че трябва да бъдат споделени, а самите те са в полза на обществото и средата около нас.  Номинационната форма за сезон 6 ще е отворена на официалния сайт на проекта от 21.01.2019 до 10.03.2019 г. 

Кой може да бъде номиниран? 

40-те българи до 40 години трябва да бъдат онези, които имат иновативни идеи и ги реализират успешно, работят в различни сфери на обществения и делови живот, вдъхновяват. Трябва да са онези визионери, които са пример за успех и развиват обществото ни в правилната посока. Личността, която издигате не трябва да е навършила 41 години до деня на номинацията. 

Колко кандидати ще бъдат оценявани от журито, за да избере 40? 

Според предварителните критерии, на които трябва да отговарят номинираните, ще бъдат селектирани 100 личности. След това на специално събитие журито ще определи кои от тях влизат в Топ 40.

Кога ще бъдат обявени резултатите?  

В началото на април 2019 ще бъдат обявени отличените 40 личности в шестото издание на проекта. В продължение на един месец всеки от тях ще бъде представян, чрез специално радио интервю, статия, видео послание и в социалните мрежи на проекта.

В края на май 2019 година ще се състои нестандартно като формат събитие и официална церемония в чест на "40 до 40".