Хр. Иванов: Горанов става излишен, ще бъде пожертван, за да покажат как няма недосегаеми

„Развод по италиански“ – така бившият правосъден министър Христо Иванов определи поредната серия от сагата около Васил Божков и публикуваните днес от него разговори с контакт, отговарящ на имената на финансовия министър Владислав Горанов. Разговорите са свързани с Държавната комисия по хазарта, която би трябвало да контролира лотарийния бизнес на Божков.

В ефира на Дарик Христо Иванов прогнозира, че Горанов ще бъде пожертван. „Той става излишен, за да ни се съобщи как няма недосегаеми“, допълни съпредседателят на „Демократична България“. Който напомни, че от самото начало след скандала за несъбраните приходи от хазарта, "Демократична България" е настоявала за оставката на финансовия министър.

Според Христо Иванов обаче това е знак, че за следващия парламент се подготвя нова версия на срастването между ГЕРБ и ДПС.  

По думите на Христо Иванов тече преструктуриране на цялото задкулисие - то е започнало с назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, чиято цел е да изчисти знаковите, но вече станали излишни персони, за да може България да бъде управлявана по същия начин, но с обновена фасада.

Чуйте част от коментара на бившия правосъден министър, слушайте и целия разговор с Христо Иванов в предаването на Дарик "Реактивно":