Лазар Налбантов събра стотици от Бургас и областта в Летния театър

 

Областният управител на Бургас, кметът на Малко Търново и председателят на Тракийските дружества в България бяха сред гостите на „Моята Тракия на две морета“

Летният театър в Бургас събра стотици любители на автентичната странджанска песен и творчеството на големия народен певец Лазар Налбантов на връх християнския празник Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

Концерт-спектакълът  „Моята Тракия на две морета“ беше първи самостоятелен в 20-годишната кариера на талантливия народен певец и зам.председател на Тракийско дружество „Странджа“ – Бургас, Лазар Налбантов.

За събитието пристигна председателят на Съюза на Тракийските дружества в България – Красимир Премянов, който от сцената връчи на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков специално отличие за неговата активна помощ и съпричастност към тракийците в областта.  Гост беше и кметът на община Малко Търново – Илиян Янчев, както и представители на почти всички дружества в Бургаска област.

 

Лазар Налбантов с цвета на странджанската песен в "Тракия на две морета"

 

Събитието беше при вход свободен и се организира от ТД „Странджа“, с председател Стефан Колев.

„Щастлив съм, че имам честта да работя с толкова всеотдаен и талантлив човек като Лазар! Дата на неговия концерт не е случайна. Когато откривахме ТД „Странджа“ преди близо 2 години, ние имахме в себе си заряда на тези три думи с фундаментално значение - вяра, надежда и любов. Благодарение на тях, вече можем да се похвалим с  хиляди наши членове, с които доказахме, че обединени от вярата и от любовта, можем да имаме надежда, че всичко, което пазим днес от нашите предци ще бъде предадено на децата ни. За малко време всички ние станахме като едно семейство, с една цел да запазим традициите, да съхраним и популяризираме истинското съкровище на България – нашият  фолклор. Това се случва с помощта на всички наши членове. Благодаря им!“, каза при откриването на концерта – Стефан Колев.

 

В емоционалният концерт-спектакъл на Лазар Налбантов се включиха и певицата Ирена Станкова и оркестър „Жарава“.

 

„Няма как “Моята Тракия на две морета” да не докосне сърцата ни, защото нашият фолклор е това, което ни напомня, че всички сме от една кръв, а музиката, с цялата история и емоция в нея е тази, която въпреки различията ни пречиства с уникалната сила на истинската българска песен“, каза още председателят на ТД „Странджа“.