Спад в даренията за децата отчита фондация „Сийдър” по време на пандемията

Едновременно на живо и онлайн е планирано да се случи тазгодишният благотворителен бал на фондация „Сийдър” в помощ на деца и младежи с тежки увреждания и лишени от родителска грижа. Събитието ще се проведе на 30 септември в хотел „Хилтън” с ограничен брой гости и едновременно с това ще e достъпно виртуално и излъчено в реално време в социалните мрежи.

Билети за участие в благотворителната томбола вече могат да бъдат купени през специално създадена за целта онлайн платформа. Това съобщи в предаването „По-полека” Александрина Димитрова – изпълнителен директор на фондация „Сийдър”.

Фондацията управлява девет центъра и е най-голямата гражданска организация – доставчик на социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип“ в България. Всяка година тя прави благотворителен бал, на който събира средства за качествена грижа и сигурен дом на над 100 деца и младежи с тежки увреждания и лишени от родителска грижа.

По думите й заради пандемията от коронавирус от началото на годината се забелязва спад в даренията към фондацията, тъй като част от дарителите са пренасочили средствата към различни лечебни заведения.

Чуйте още от думите й пред Йовка Йовчева, слушайте и целия разговор с Александрина Димитрова в предаването "По-полека".