Най-добрият град

За проекта

За десета поредна година „Дарик” радио ще търси „Кой е най-добрият град за живеене в България”.  27-е областни градове ще бъдат оценени според 30 критерия, сред които екологично състояние, ниво на инвестициите, възможности за отдих, раждания на глава от населението, работни места.  И тази година слушателите на „Дарик” имат възможност да посочат кой според тях е най-добрият град в анкета на  darikradio.bg

Проучването има за цел да се провокира общественото обсъждане на идеи за развитието на отделните градове, да се създадат условия за повече дебати на местно ниво и да се подобри качеството на живот в българските градове. В ефира на Дарик ще бъдат излъчени и интервюта с кметовете на областните градове.

Досега наградата за най-добър град е печелена два пъти от Варна (2007 и 2008 г.), четири пъти от София (2009, 2011, 2014 и 2016 г.), три пъти от Бургас (2010, 2012 и 2013 г.) и един път от Велико Търново (2013 г.).

Кой ще бъде “Най-добрият град за живеене в България” ще стане ясно на специално събитие в средата на месец май. Следете всичко за проучването на darikradio.bg и фейсбук страницата му www.facebook.com/darikradio/.

Подробна информация за проучването "Най-добрият град за живеене в България" 2016, вижте ТУК.